Ilmoittaudu pääsykokeeseen tästä


Bachin Jouluoratorio 20.12.1998

Bachin Jouluoratorio 20.12.1998

Cantores Minores - laulamaan menossa

Suomea edustamassa Washingtonin-suurlähetystössä

Liity kuoroon!

Haluaisitko Sinäkin esittämään Bachin suurteoksia hyvien kavereitten ja suuren orkesterin kera?

Cantores Minores -kuoroon otetaan uusia poikia kolmesti vuodessa (tammi-, touko- ja elo-/syyskuussa). Pääsykokeessa on musikaalisuustestin lisäksi esitettävä omavalintainen laulu, joka voi olla esim. kansanlaulu, lastenlaulu tai joululaulu. Tärkeintä on, että pojan ääni tulee siinä hyvin esiin ja että hän on laulun halukas laulamaan. Musikaalisuustesti koostuu sävelten, rytmijaksojen ja pienten sävelmien toistotesteistä, joilla pyritään pojan musiikillisen hahmotustajun kartoittamiseen.

Haluaisitko mieleenpainuville konserttireissuille eri puolille maailmaa? Liity Cantikseen!

Cantores Minores –kuoron Koulutusryhmiin otetaan poikia kaikkialta Helsingistä ja sen lähistöltä. B1 -ryhmillä (n. 6-7 v.) on lauluharjoitus (105 min, 15 min tauko) kerran viikossa. B2-ryhmässä tulee poikien (n. 8-9 v.) lauluopetuksen (105 min) lisäksi kerran viikossa tapahtuva Musiikkivalmennus-tunti (to iltapäivällä à 45 min). Koraali- ja Cappellakuorossa kuorolaiset saavat kerran viikossa lauluopetusta (ke 16.15-18.15) ja kerran viikossa teoriaopetusta (à 90 min). Opetuspaikkana ovat kuoron toimitilat Meritullin seurakuntatalossa osoitteessa Meritullintori 3, 5.krs sekä Espoon B1-ryhmällä Lasten kappeli Arkki Leppävaarassa.

Vähintään kahden lukukauden opintojen jälkeen pojat suorittavat CM-musiikkiopistossa 1/3 musiikin teorian ja säveltapailun tasokokeen. Suoritettuaan sen hyväksyttävästi he siirtyvät aikanaan omassa tahdissaan esiintyvään A-kuoroon, jossa poikaäänet harjoittelevat kolme kertaa viikossa. A-kuorossa ei enää jatketa säännöllisiä teoriaopintoja vaan siellä keskitytään laulamiseen ja uuden ohjelmiston harjoittelemiseen sekä esiintymiseen. Äänenmurroksen jälkeen pojat jatkavat normaalisti laulamista miesäänissä, jotka harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Lauluharrastusta voi jatkaa niin kauan kuin haluaa, mutta yleensä kuorolaiset päättävät uransa Cantores Minores -poikakuorossa lähtiessään armeijaan tai opiskelemaan.

Cantores Minores -kuoron koulutusryhmät

Koulutusryhmiin otetaan uusia 7-11 v. poikia seuraavan kerran elokuussa 2018 Meritullin srk-talossa, Meritullintori 3, 5. krs. Kokeessa on musikaalisuustestin lisäksi esitettävä omavalintainen laulu. CM-koulutusryhmissä suoritetaan laulukoulutuksen lisäksi musiikin perusteiden tasosuoritus 1. Syysukukausi CM-musiikkiopistossa alkaa ti/ke 21./22.8.2018.

Ilmoittaudu pääsykokeeseen tällä lomakkeella. Lisätiedot CM-toimisto puh. 09 687 7720 tai toimisto(a)cantoresminores.fi.

Ennakkoilmoittautumisen yhteydessä annetaan toivomus pääsykoeajasta. Ajat ovat kymmenen minuutin välein (18.00, 18.10, 18.20 jne.). Pääsykokeeseen tultaessa täytetään pääsykoelomake, jossa tiedustellaan pojan yhteystietoja sekä mahdollista musiikki- ja kuorokokemusta. Varatkaa siis hieman aikaa lomakkeen täyttämiseen.

Kuoroon hyväksymisestä pyritään tiedottamaan jo kokeen yhteydessä. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista ja silloin päätöksestä ilmoitetaan kotiin. Pääsykokeissa pyrimme hyväksymään kaikki lauluääntä ja edes jonkinlaista musikaalisuutta ja lauluintoa omaavat pojat mukaan kuoroon. Perusedellytyksenä on, että poika osaa lukea ja kirjoittaa.

Cantores Minores musiikkileikkikoulu

Alle kouluikäiset pojat voivat aloittaa CM-uransa Cantores Minores -musiikkileikkikoulussa. Cantores Minores -musiikkileikkikoulu on toiminut vuodesta 1995 lähtien ja se on 4-6 vuotiaille pojille suunnattu laulupainotteinen muskari, jossa laululeikkien avulla harjoitellaan musiikin kuuntelemista, oman äänen kokemista, 1-äänistä laulua sekä tutustutaan musiikin alkeisiin, melodiaan, rytmiin ja harmoniaan. Opetusryhmiin otetaan max. 10 poikaa.

Muskari kokoontuu maanantaisin Hyvän Paimenen kirkolla Pakilassa (Palosuontie 1, 00660 Helsinki) ja Pihlajamäen kirkossa (Liusketie 1, 00710 Helsinki), tiistaisin Mikaelinkirkolla Kontulassa (Emännänpolku 1, 00940 Helsinki) ja seurakuntatalo Uutussa Espoon Lintuvaarassa (Lintukulma 2, 02660 Espoo), keskiviikkoisin Tikkurilassa Lastenkulttuurikeskus Pessissä (Kielotie 12-14, 01300 Vantaa) sekä torstaisin Jätkäsaaren Hyvän toivon kappelissa (Länsisatamankatu 26-28, 00220 Helsinki) ja kuoron toimitiloissa Meritullin seurakuntatalossa Helsingin Kruununhaassa osoitteessa Meritullintori 3, 00170 Helsinki.

Muskareihin otetaan syyskaudelle 2018 uusia 4-vuotiaita (2014 syntyneitä) poikia 4-vuotiaiden ryhmiin sekä vapaille paikoille 5-6 vuotiaita poikia (synt.v. 2013-2012). Vapaita paikkoja voi kysyä CM-toimistosta ja muskareihin voi ilmoittautua tällä lomakkeella.