Cantores Minores/A-kuoro

A-kuoro, jossa on n. 150 laulajaa, on kuoron 'lippulaiva'. Kuoron poikaäänet harjoittelevat kolme ja miesäänet kaksi kertaa viikossa. Lisäksi vuosittain pidetään kaksi n. viikon mittaista musiikkileiriä. Poikaäänet ovat iältään n. 9-15 vuotiaita ja miesäänet n. 12-25 vuotiaita. A-kuoro esittää vuosittain pääsiäiskonsertissaan J. S. Bachin Johannes- tai Matteus-passion ja joulu-/tammikuussa Jouluoratorion kaikki kuusi kantaattia. Muita perinteisiä konsertteja ovat äitienpäiväkonsertti ja joulupäivän konsertti. Vuosittain esitetään myös muita suurteoksia kuten J. S. Bachin Messu h-molli, G.F. Händelin Messias-oratorion, W. A. Mozartin Requiem ja J. Brahmsin Ein deutsches Requiem. A-kuoron ohjelmisto käsittää lisäksi monipuolisen valikoiman kuoromusiikkia aina keskiajalta moderniin musiikkiin. Musiikillisia raja-aitoja on rikottu tekemällä yhteistyötä mm. Leningrad Cowboys-yhtyeen sekä Iiro Rantalan kanssa.

A-kuoro on tehnyt 61 kansainvälistä konserttikiertuetta mm. 22 Euroopan maahan sekä Intiaan, Japaniin, USA:han ja Venäjälle. Esiintymispaikkoina on ollut monia maailman merkittävimpiä pyhättöjä ja konserttisaleja, kuten Lontoon Westminster Abbey, Pariisin Notre Dame, Washington National Cathedral (USA), Naritan Shinshoji-temppeli Japanissa, Wienin Stephansdom, Berliinin tuomiokirkko, Dresdenin Frauenkirche, Leipzigin Tuomaskirkko, Vatikaanin Pietarinkirkko, San Lorenzo de El Escorialin Real Monasterio sekä Moskovan Tsaikovski -sali ja Pietarin State Academic Cappella -konserttisali. Vuonna 1982 kuorolla oli kunnia laulaa jo edesmenneelle Paavi Johannes Paavali II:lle sekä 2012 Paavi Benedictus XVI:lle Vatikaanissa. Viimeisin matka tehtiin kesäkuussa 2017 Keski-Eurooppaan ja se oli osa Suomi 100-juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Vuonna 1965 kuoro voitti ensimmäisenä suomalaiskuorona BBC:n järjestämän 'Let the People Sing' -kilpailun. Kaudella 2009-10 kuoro oli YLEn valitsema 'Vuoden Nuorisokuoro'. Vuonna 2011 Stadin Slangi ry. myönsi kuorolle 'Stadin Junnu 2011'-tunnustuspalkinnon. Vuonna 2012 Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry. nimesi kuoron 'Vuoden musiikkiryhmäksi'. Vuonna 2014 Valtion musiikkitoimikunta myönsi kuorolle Musiikin valtionpalkinnon ja helmikuussa 2015 Maaseudun Kukkasrahasto Säätiö palkitsi kuoron Vuoden kasvattaja 2014 -palkinnolla.
A-kuoron taiteellisena johtajana toimii kapellimestari, musiikin tohtori Hannu Norjanen.

A-valmennusryhmä

A-kuoron valmennusryhmään pääsevät pojat, jotka ovat suorittaneet teoriakoulutuksen loppukokeen joko CM-musiikkiopistossa tai jossakin toisessa musiikkiopistossa ja joilla katsotaan olevan riittävät valmiudet osallistua A-kuoron toimintaan. Valmennusryhmäläiset harjoittelevat aluksi kaksi kertaa viikossa ja siirtyvät myöhemmin kolmeen harjoituskertaan.

A-Favoriittikuoro

Favoriittikuoro on A-kuoron valiolaulajista valittu n. 40 laulajan ryhmä, joka esiintyy erilaisissa tilauskonserteissa ja tilaisuuksissa, joissa koko A-kuoroa ei tarvita.

CM Vokaaliyhtye

CM Vokaaliyhtye perustettiin vuonna 1997. Vokaaliyhtye valitaan kaksi kertaa vuodessa kuoron talvi- ja kesäleirillä pidettävissä koelauluissa. Vokaaliyhtyeen ohjelmistoon kuuluu lauluyhtyeelle soveltuvaa vanhaa musiikkia, uusia suomalaisia sovituksia sekä kevyempää musiikkia. Vokaaliyhtye harjoittelee projektikohtaisesti yhteensä n. 30 h/lukukausi. Yhtye on osallistunut mm. kahteen levytykseen vuonna 2002. Vokaaliyhtye esiintyy myös usein A-kuoron konserteissa sekä eri yritysten ja yhteisöjen tilaisuuksissa. CM Vokaaliyhtye ei ole tällä hetkellä toiminnassa.

CM Tiernapojat

CM Tiernapoikien toiminta aloitettiin vuonna 1998. Syksyllä pidettävissä koelauluissa valitaan mukaan neljä poikaääntä ja neljä miesääntä. Esiintymisiä on poika- ja miesäänisillä tiernapojilla sekä erikseen että yhdessä, jolloin he kaikki osallistuvat esitykseen, toiset solisteina ja toiset taustakuorolaisina. CM Tiernapojat ovat esiintyneet menestyksekkäästi mm. Saksassa ja Japanissa. Tiernapoikien asustuksen on suunnitellut Katariina Metsovaara.

(päivitetty 13.10.2017)